بیماری تب کریمهکنگو در پی اقدامات پیشگیرانه و با همکاری نهادهای مربوطه هماکنون در خراسان رضوی تحت کنترل بوده و موارد ابتلای بیماری در استان رو به کاهش است. مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب افزود: تب کریمهکنگو بیماری حاد خونریزیدهنده مشترک بین انسان و حیوان است که در صورت عدم تشخیص بهموقع و درمان، خطر خونریزی و مرگ و میر را به دنبال دارد و از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
«محمدجعفر صادقی» افزود: امسال تنها یک مورد ابتلا به تب خونریزیدهنده کنگو در یکی از شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی گزارش شده است که فرد مبتلا به تب کنگو که نتیجه آزمایش آن مثبت شده بود، ساکن شهرستان باخرز از شهرستانهای مرزی خراسان رضوی است که هماکنون درمان شده و در سلامتی به سر میبرد. وی ادامه داد: ابتلا به بیماری تب کریمهکنگو در طول سال وجود دارد، اما انتقال این بیماری از طریق کنه آلوده بیشتر در فصل بهار و زمان تکثیر پشهها گزارش میشود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ساماندهی کشتارگاهها و مجهز شدن تمامی کشتارگاههای استان به اتاق پیشسرد، ترویج ذبح بهداشتی دام و جلوگیری از انجام آن در معابر و خیابانها و آموزشهای پیشگیری و محافظت از دامهای آلوده بهویژه در بین کارکنان کشتارگاهها از جمله اقدامات پیشگیرانه در این خصوص است که انجام شده است. صادقی افزود: مصرف گوشت تازه و آلایشهای آن مانند جگر و کلهپاچه نقش مهمی در انتقال بیماری تب کنگو از دام به انسان دارد، از این رو لاشه دام پس از کشتار باید به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیشسرد در دمای صفر تا 4 درجه نگهداری شود.
تب کریمهکنگو یا CCHF که اولین بار در سال ۱۹۴۴ در کریمه اوکراین شناخته شد و نام تب خونریزیدهنده کنگو برای آن برگزیده شد، یک بیماری حاد تبدار و خونریزیدهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون، ترشحات، لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود و خطر مرگ و میر دارد. ماههای اردیبهشت و خرداد، فصل تکثیر کنه، عامل انتقال بیماری تب کنگو است و با توجه به شروع فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنههای عامل بیماری، احتمال بروز بیماری در دامهایی نظیر گوسفند و بز، گاو و شترمرغ وجود دارد.
هم اکنون جمعیت دامی استان خراسان رضوی شامل بیش از 8 میلیون راس دام سبک و سنگین است. 5 میلیون نفر از جمعیت 6 میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و به بقیه جمعیت این استان توسط دانشکده و دانشگاههای علوم پزشکی گناباد، سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و تربت جام خدماترسانی میشود.
چهار شنبه 16 مرداد 1398
کد مطلب :
71091
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/lq11
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved